Å klippe sitt eget hår kan være en liten utfordring, mange er nok redde for en såkalt skamklipp, og kanskje har de en historie eller to om noen som har opplevd det etter litt alkohol. Man må ikke tro at en skamklipp er et naturlig resultat om man klipper seg selv, er det alkohol inkludert, er det nok større sjanser for det, men det finnes flere teknikker som man kan mestre slik at resultatet faktisk blir veldig godt.

hvordan klippe hårDerfor vil vi anbefale å klippe deg selv når det ikke skal gjøres så altfor mye. Selvfølgelig vil det være enklere å klippe andre, ettersom man får oversikt over hele skalpen på én gang. Men å klippe sitt eget hår er faktisk enklere enn man kanskje skulle tro. Så hvordan klippe hår selv? Vel, det kan være lurt å ha gode verktøy å jobbe med, som en hårklipper eller hårtrimmer. Det er også mulig å klippe med saks, men for korte klipper for menn vil en hårklipper være å anbefale.

Å klippe sitt eget hår vil altså være litt enklere for menn, eller de med kort hår. Men vi har også noen tips til kvinner med langt hår. Skal du ha en klipp som gjør at håret får en helt ny stil hvor mange detaljer skal på plass, er det kanskje best at en profesjonell frisør tar seg av den jobben. For litt kortere klipper og stusser derimot, er det fullt mulig å gjøre det selv. Nedenfor er en komplett guide til å klippe eget hår både for menn og kvinner.

Disse tipsene vil være ganske generelle, det er umulig for oss å gå over hver eneste detalj på alle hårfrisyrer som finnes der ute. Prøv å finn en stil som du tror vil passe for deg, og vær ærlig med deg selv om dine egne ferdigheter innen hårklipping. Skal du ha en frisyre som er vanskelig å få til, er det ikke sikkert at du vil få det til selv. Det er ikke uten grunn at det finnes profesjonelle frisører, det betyr også at det finnes amatører som ikke er like flinke. Men for enklere klipper er det klart at du kan få det til.

For menn

Du lurer kanskje på: hvordan klippe håret selv? Et speil vil være obligatorisk, og helst ha et ekstra speil slik at du kan se bakhodet ditt. Eller gjelder det å ha riktig verktøy, du kan bruke en kam før du starter klippingen, da vil det ikke være så mye kaos i håret når du starter å klippe. En hårklipper vil også være til stor hjelp, spesielt om du skal ha ganske kort hår, enten bare på sidene, eller over hele hodet. Husk at hver unike frisyre krever litt forskjellige metoder, derfor bør du være bevisst på hvordan du vil at håret skal se ut før du begynner.

Menn med relativt kort hår vil ikke ha altfor store vanskeligheter med å klippe sitt eget hår, men det er fortsatt noen teknikker man bør lære for å få til god symmetri. Kanskje er du av den enkle typen som barer høvler over hele håret med en hårklipper på én bestemt lengdeinnstilling? Eller kanskje du liker å ha mer hår på toppen enn på sidene, eller har du litt mer hår enn som så? Om du ikke skal gjøre radikale endringer på håret, vil det være mye enklere å klippe sitt eget hår. Det gjelder også for de som ikke er så nøye og vil ha noen hårstusser som stikker opp.

For å få godt resultat, gjelder det å ha de riktige verktøyene. Har du mellomlangt hår, kan du bruke en hårklipper på sidene og på baksiden, og ta toppen med en saks. Husk at det blir klippet like langt på begge sider, ellers vil håret ditt mangle symmetri. Før du setter i gang, kan du gi håret ditt litt fuktighet, tørk det med en håndduk, og kam håret slik at du får litt hår på begge sider. Så er det bare å starte hårklippingen. Skal du bare trimme håret ditt, trenger du bare en hårtrimmer, og ikke en hårklipper. Men under hårklipping er det viktig å tenke på hvilken lengdeinnstilling du har valgt.

For kvinner

oppklippet langt hårKvinner med langt hår kan støte på litt flere problemer når de skal klippe håret sitt selv, men det er langt ifra umulig. Det er viktig å vaske håret før du begynner, men ikke la det være for vått når du begynner med klippingen. Så må du dele håret inn i seksjoner, og klipp tuppene av hver seksjon med en saks. Hvor mye du skal klippe er helt opp til deg selv. Husk å få klippet alt håret jevnt, både håret på sidene, og på baksiden.

Har du veldig mye hår fra før, trenger du ikke nødvendigvis å dra til frisøren for å klippe det. Med veldig mye hår, har det ikke så mye å si akkurat hvor mange cm. du klipper av, bare du vet hvordan du skal få det jevnt. Men du vil nok støte på noen problemer om du går fra langt til ganske kort hår, da vil en profesjonell kunne gjøre en litt bedre jobb. Å klippe sitt eget hår som kvinne trenger derfor ikke å være et stort problem om du bare har tenkt å justere litt på lengden, oppklippet langt hår vil ikke være særlig vanskelig å få til.

Det er mange ting som kan gå galt når man klipper sitt eget hår, derfor er det anbefalt å dra til din nærmeste frisørsalong om du er ute etter en hel make-over eller en litt spenstig klipp. Det er først og fremst litt trimming som kan gjøres på egen hånd, er du vant til å klippe håret til andre mennesker, vil det også være mye enklere. Ettersom det finnes veldig mange ulike hårklipper der ute, må du huske på at du må bruke forskjellige metoder for hver type, enten det er en bob-klipp, hestehale, eller pixie-klipp du er ute etter.

 

Videre lesning