Det finnes mange metoder for å fjerne hår på kroppen, men mange av dem har uheldige bivirkninger som gir deg inngrodd hår, det kan gi deg store problemer. Kanskje har du fjernet hår på kroppen din over lang tid og plutselig støtt på dette problemet, mange klør seg i hodet og lurer på hva som har skjedd. Det kan være mange grunner til hvorfor dette oppstår, og heldigvis finnes det mange løsninger som gjør at du blir kvitt problemet.

Vi skal gå over noen tips som gjør at du kan unngå inngrodde hår i fremtiden, og noen tips for hvordan man fjerner dem etter at skaden er skjedd. Mye handler om å preppe huden din og din epilator (om det er det du bruker). Om du lar problemet vedvare, kan det føre til at nytt hår som vokser ut blir fanget av de inngrodde hårene som er stengt inne av et kunstig lag med hud. I de verste tilfellene kan det føre til betennelse og smerter - men som regel blir det ikke så ille.

Har du allerede fått en betennelse, har vi også noen tips til inngrodd hår behandling. En betennelse kan gjøre vondt, og spesielt om det skjer ved ekstra ømme punkter som i underlivet. Såret kan hovne opp, og du kan oppleve en del smerte, men heldigvis finnes det flere løsninger. Du bør forhindre infeksjon og at bakterier kommer inn i såret, og det finnes flere metoder for å lindre smerten og for å behandle såret på en ordentlig måte. Les mer om du er nysgjerrig.

Hva gjør jeg for å fjerne inngrodde hår?

inngrodd hårNedenfor har vi noen tips til hvordan du kan forhindre at det oppstår inngrodde hår etter hårfjerning, men om skaden allerede har skjedd, er det ikke for sent å gjøre noe med det. Som vi har nevnt tidligere er det flere ting som kan skje om du har inngrodde hår, det kan ødelegge for ny hårvekst, det kan gi betennelse og smerter, eller det kan begynne å klø. Selv om ikke alle vil oppleve alle disse tingene, vil de fleste hvert fall være enige om at det er irriterende. Derfor er det ikke så dumt å prøve å unngå at det skjer i fremtiden.

Har du allerede inngrodde hår som du ønsker å fjerne, kan du bruke en pinsett for å få hårene til å stå oppreist, så kan du fjerne dem igjen med en epilator. Ofte sitter de fast i et kunstig lag med hud som presser dem nedover. Du skal ikke trekke hårene ut med pinsetten, men bruk epilatoren. I fremtiden kan du prøve å ta godt vare på huden din slik at du slipper å få lignende problemer etter epilering. Er du interessert i flere tips som kan forhindre at du får inngrodde hår etter hårfjerning, er det bare å lese mer om det nedenfor.

Har du også fått inngrodd hår betennelse og lurer på hva du skal gjøre? Da bør du unngå å la bakterier komme inn i det betente området, derfor bør du ikke bruke en barberhøvel rundt det ømme punktet ettersom det kan gi såret en infeksjon. Du kan også prøve deg på en kompresjonsbehandlig, det betyr at du legger press på såret, helst med en varm klut eller noe lignende. Hold trykket i rundt et kvarter hver eneste dag helt til det går over. Du kan også bruke antiseptiske midler for å forhindre infeksjon.

Om ikke inngrodd hår på føttene er ekkelt nok, vil noen også oppleve å få inngrodde hår underlivet. Det kan være ekstra pinlig og vondt, og man vegrer seg ofte for å gå drastisk til verks. En løsning kan være å bruke salve til irritert og sensitiv hud, det kan i hvert fall minske smerten noe. Gjør du ikke noe med problemet, kan du oppleve at det hovner opp og blir smertefullt i noen dager.

Slik kan du unngå å få inngrodde hår

Har du slitt med inngrodde hår, vet du akkurat hvor irriterende det er, noen har kanskje også opplevd de negative sidene som kan være veldig vonde og ødeleggende. Vi har kommet med noen tips for hvordan unngå inngrodde hår. Mye handler altså om å ta godt vare på huden både før og etter hårfjerning. Det er flere ting du kan gjøre for å forebygge slik at du slipper å få dette problemet i fremtiden.

Neste gang du bruker en epilator, kan du gjøre noen forebyggende grep slik at du slipper å få inngrodde hår etter hårfjerningen. For det første kan du vaske både kroppen din og epilatoren, ta deg en dusj og bruk såpe for å forhindre at bakterier vil komme inn i porene og lage infeksjoner, med epilatoren holder det å vaske den under springen for å fjerne bakterier som allerede kan være på den.

Når du bruker epilatoren bør du bruke den mot den retningen håret gror og ikke bruk for trykk. Er du i tvil kan du lese bruksanvisningen for å vite akkurat hvordan den skal brukes. Etter hårfjerningen kan du igjen rense føttene og bruk hudprodukter som gir fuktighet til huden. Disse forebyggende grepene kan hjelpe deg slik at du slipper å få flere inngrodde hår etter hårfjerningen, du har kanskje lagt merke til hvordan inngrodde hår begynner å klø? Klør du for mye kan det gi arr på kroppen, så det vil du helst unngå.

Sliter du også med å fjerne inngrodde hår bikinilinje? Det er ikke bra om sommersesongen er rundt hjørne. Du bør aller helst unngå at det stikker ut hår fra bikinien, mange liker å være ekstra nøye og litt control freaks slik at man fjerner absolutt alt. Du kan bruke både voks og vanlig barberhøvel også på dette området. Det går også an å bruke krem, men disse kan også brenne litt på huden, så pass på at huden ikke blir misfarget. For å være på den helt sikre siden, kan du også dra på salong for å la profesjonelle fjerne det for deg.

 

Videre lesning