Ettersom krøller har blitt så fasjonable i det siste, tenkte vi å gå over noen tips til hvordan man krøller hår. Krøller er fantastiske om de blir gjort riktig, og det finnes mange ulike variasjoner: tette krøller, myke krøller, og bølgete hår. Det er ikke vanskelige å få krøllet hår om man vet hva man gjør. Men det finnes mange forskjellige metoder og verktøy som kan gi ulike resultater, så det er lett å bli litt lamslått over alle mulighetene. Derfor har vi laget en liten oversikt over noen triks som du kan prøve deg på. Husk at krøllet hår kan passe til hvem som helst, uansett hvilken hårtype eller hårlengde du har.

Det finnes mange verktøy der ute som kan hjelpe deg med å få krøller, men hva er de beste produkter for krøllete hår? En krølltang eller krøllstav er optimale for å gi deg nydelige krøller, og det finnes flere i mange prisklasser som fungerer på all slags hår. Skal du ha krøller og bølger krever det at du må navigere deg litt frem og tilbake for å finne de riktige tipsene og produktene, men er du opptatt av skjønnhet er det helt sikkert allerede en del av rutinen din.

Har du lyst på mer bølgete hår istedenfor, har vi også noen tips som kan hjelpe deg med det. For eksempel kan man bruke en rettetang til å lage både bølger og krøller i håret, men da gjelder det å bruke riktig metode. Skal du ha bølger i håret kan du vri og vende litt på rettetangen slik at håret til slutt vil få herlige bølger som vil vare ganske lenge.

Sikkerhet er viktig

krøllet hårNår man bruker produkter som avgir varme på håret er det alltid lurt å tenke på sikkerhet, du kan bruke en varmebeskyttende spray på håret, og du kan beskytte hendene dine med en varmehanske som vil følge med på noen produkter. Pass på så du ikke bruker et produkt som gir for mye varme over lang tid, det kan føre til at håret ditt blir ødelagt. Derfor er sikkerhet en viktig ting å se opp for når man skal handle en krølltang, men man bør også finne en som er intuitiv og enkel å bruke.

Noen av problemene mange har med slike produkter er at de setter seg fast og lugger deg hele tiden, derfor er det viktig å velge riktig materiale. Det er mange som mener at keramiske produkter har en overflate som gjør at de ikke lugger så mye, dessuten vil de jevne ut varmen mer enn andre produkter med annet materiale. Det beste du kan gjøre som forbruker er å finne en krølltang som er ekstremt brukervennlig, det betyr at jobben går raskt uten problemer slik at du bare kan tenke på hvor nydelige krøllene dine blir.

Gamle metoder eller krøllstav?

Ettersom det er en del farer med verktøy som har varme, er det mange som bruker litt mer gammeldagse metoder. Det finnes veldig mange kreative tips til å få både krøller og bølgete hår, ett av dem er faktisk å bruke en t-skjorte som man bruker nesten som en hatt. Da begynner man å vri skjorten slik man kan legge den oppå hodet, deretter deler man håret inn i seksjoner og pakker det inn undert-skjorten. La håret ligge der en stund, så kan man få krøller over natten helt uten å bruke dyre produkter.

Det finnes utallige metoder som den ovenfor til de som liker å bruke litt old-school kreative løsninger, men det er nok en del enklere å bruke moderne verktøy som har blitt såpass optimaliserte gjennom god teknologi. Har man hår som er naturlig rett og glatt, må man se seg nødt til å bruke noe til å krølle det. Istedenfor å bli misunnelig på de som har krøllet hår, kan man istedenfor krølle sitt eget!

Skal man ha skikkelige krøller, er det kanskje litt enklere å bruke et verktøy som en krøllstav. Så hvordan krølle håret med krøllstav? Det er ikke så vanskelig. Før du begynner kan du tørke håret ditt slik at det blir helt tørt, deretter kan du børste håret og tilsette varmebeskyttende spray. Deretter er det bare å dele inn håret i seksjoner, og å tvinne håret rundt krøllstaven.

Det er altså ikke så vanskelig å få nydelige krøller i håret med et slikt produkt. Men mange lurer på hva man skal gjøre for å få store og mektige krøller, svaret på det er ganske enkelt. Det handler først og fremst om å velge riktig produkt, en krølltang store krøller vil ha en stor sylinder, og det er akkurat det som avgjør hvor store krøllene vil bli.

Kan lage krøller med en rettetang!

Hvordan krølle håret med rettetang? Man skulle nesten tro at det ikke var mulig ettersom en rettetang er laget for å rette ut håret ditt, men det finnes flere ulike metoder som gjør at du kan få krøllet håret også med en rettetang. Men det er ikke alle typer rettetenger som vil fungere for å lage nydelige krøller, den bør helst være rundt 3-5 cm.

Å lage krøller med rettetang er heller ikke så komplisert, og det er ikke nødvendig å bruke særlig høy temperatur. Alt du trenger å gjøre for å lage krøller, er å først dele håret inn i forskjellige seksjoner, og rull det inn i rettetangen én gang, så drar du rettetangen fra bunnen av håret og helt ut.

Det finnes utallige metoder der ute for å få krøller i håret, og det håper vi at vi har demonstrert. Krøller med rettetang er kanskje ikke det man intuitivt tenker på først, men det fungerer faktisk ganske bra. Det er også mulig å lage bølgete hår med en rettetang om man bare vrir og vender litt på tangen istedenfor å presse den nedover. Å bruke en rettetang kan være smart om du allerede har en liggende og ikke vil investere i en krølltang, men det vil nok være litt enklere å bruke sistnevnte.

 

Videre lesning