Sliter du med å gro håret ditt? Det er faktisk mye du kan gjøre for å endre på det. Kanskje må du kvitte deg med noen uvaner som forhindrer hårvekst, eller så kan du tilsette proteiner i håret eller i maten din for å få et så sunt og fint hår som mulig. Men for å finne ut hva man bør gjøre for å gro håret raskere, kan det være lurt å finne ut akkurat hvordan håret gror i det hele tatt. Og hvor fort vokser håret?

I gjennomsnittet vil håret ditt gro litt over 1 cm. i måneden, men opplever du treg hårvekst kan det være flere årsaker til det. Det kan ha noe med genetikk, matvaner, og at du ikke tar godt nok vare på håret ditt. Får du panikk på grunn av treg hårvekst? Da har vi noen tips som kan hjelpe deg på veien til rask hårvekst. Det er flere ting du kan gjøre for å få håret ditt til å vokse fortere, men du må nok smøre deg litt med tålmodighet. Det vil ikke gro over natten.

Du lurer kanskje også på hvor ofte du skal klippe deg og akkurat hvilke matvaner du trenger å ha for å få hår til å vokse raskere? Det skal vi finne ut av litt lenger ned. Dette er et problem som mange sliter med, og derfor har både alminnelige folk og noen eksperter funnet ut av flere løsninger på problemet. Det er faktisk mulig å få håret ditt til å gro en del raskere, du blir kanskje overrasket over resultatene.

Noen grunner til at håret vokser sakte

halvlangt hårFor jenter kan en årsak til at håret vokser sakte være at de bruker varme verktøy i håret altfor ofte. Det kan være verktøy som en rettetang, krølltang, eller hårføner. Det kan føre til at hårbunnen blir veldig tørr og forhindrer hårvekst, men det betyr ikke at du må slutte helt med produkter som bruker varme. Et godt tiltak kan være å bli bevisst på hvor ofte du bruker dem, og kutt ned så mye du kan, eventuelt kan du bruke litt lavere varmeinnstillinger.

En annen årsak (både til gutter og jenter) kan være for mye bruk av sjampo, og for lite bruk av balsam. Sjampo vil faktisk ikke hjelpe deg med å gro hår, men kan faktisk gjøre det motsatte. En av hensiktene med sjampo er å fjerne skitt og hårprodukter fra håret ditt, men det vil ikke være direkte sunt for håret, derfor bør du kutte ned litt på bruken av sjampo om du bruker det veldig ofte. Balsam vil derimot være veldig sunt for håret ditt og gi deg mange proteiner som kan hjelpe deg med å gro hår.

Hva skal jeg gjøre for at håret gror raskere?

hvordan få håret til å vokse fortere? Det er mange metoder for å få til det. Mye handler om at håret ditt er friskt, og at du ikke gjør noe som forhindrer vekst, som beskrevet ovenfor. Da handler det om å ha gode matvaner, og det er flere hårprodukter som kan hjelpe deg. Det finnes utallige produkter på markedet som vil bidra til at du får et sunnere og bedre hår som vil la håret vokse fortere, men det finnes også andre metoder.

Når det kommer til matvaner, er det faktisk en del som kan gjøres på den fronten. Du blir kanskje ikke sjokkert over å høre at det er proteiner og vitaminer som er løsningen her. Er du på en diett som handler om å kutte ut så mye mat som mulig, er ikke det akkurat særlig sunt. Sørg for at du får nok proteiner og grønnsaker i din daglige matrutine. Egg er noe av det mest fantastiske du kan spise ettersom det inneholder massevis av gode vitaminer som vil hjelpe deg med å holde deg sunn og gi god grobunn for håret ditt til å vokse.

Om ingen av tipsene ovenfor gjør nok for deg, kan du alltids tilsette ekstra mineraler og proteiner i håret ved hjelp av gode hårprodukter. Det er både sunt for håret og vil hjelpe det med å gro. Men det betyr selvsagt ikke at du bør slutte å spise mat med vitaminer og protein. Alle vil ha mye hår, enten de har halvlangt hår, kort hår eller langt hår.

Hvor ofte bør man klippe håret?

Mange lurer på om de skal trimme eller klippe håret i det hele tatt om de sparer til langt hår. Svaret på det er at det kan faktisk være lurt å trimme det iblant for å kvitte seg med ødelagte og slitte tupper. Men er du ute etter å spare til ganske langt hår, trenger du ikke å trimme håret mer enn hver 3. måned. Etter du har fått perfekt lengde på håret kan du dra til frisøren hver måned eller hver sjette uke for å opprettholde lengden på håret ditt.

Følger du noen av tipsene i denne artikkelen, vil du nok få en god hårvekst innen kort tid. Men å ha litt tålmodighet kan selvsagt være en fordel. Når håret ditt får nok proteiner og mye rom til å gro, vil du få skulderlangt hår innen kort tid. Det er flere som tror at det bare er en myte at man kan endre på hvor lang tid det tar å gro hår, at det bare skjer av seg selv, men vitenskapen har altså gått litt i dybden og funnet ut hva som forårsaker den trege hårveksten.

Skal du klippe langt hår må du tenke på om det kan gro tilbake igjen. Sørg for at håret ditt ikke utsettes for mye varme eller usunne produkter som hindrer hårvekst, så er det bare å klippe seg så mye man vil. Mange som sliter med hårvekst vegrer seg for å klippe håret kort fordi de er redde for at det aldri vil vokse tilbake. Men med våre tips vil håret ditt holde seg sunt og friskt slik at det kan gro tilbake igjen uten problemer.

 

Videre lesning