Det har blitt veldig moderne med korte hårfrisyrer for damer, og de kan passe til så og si alle sammen. Men det er ikke alle hårfrisyrer som vil passe til alle, hvilken frisyre som passer best til deg kan være avhengig av din ansiktsform og kropp. Noen tror kanskje at det blir enklere å ta vare på håret mens det er kort, og at det ikke er så mange frisyrer å velge mellom, men der tar de grundig feil. Å få til en kort hårklipp hjemme er også en kunst, akkurat som med langt hår, og det er en del detaljer som bør falle på plass før det blir helt riktig.

Derfor tenkte vi å dele noen tips som alle kvinner bør vite om. Alt handler om å behandle frisyren på riktig måte, det er utrolig mange muligheter der ute som kan gi deg vakkert kort hår. Det finnes mange korte hårfrisyrer som er råflotte og veldig feminine. Noen av variasjonene du kan finne vil være pixie-frisyren, bob-frisyre, en lang hårlugg, eller piggete hår.

Enten du har tynt eller tykt hår, har vi noen tips til deg som vil få frem dine beste sider, og det er ikke alle hårfrisyrer som krever like mye arbeid. Det er fullt mulig å gi deg selv en klipp hjemme i stuen eller på badet, men mange liker at profesjonelle tar seg av vedlikeholdet. Det er vel mest en smakssak. Du vet selv hvor mye du stoler på egne ferdigheter.

For de som vil klippe hjemme

kort hår dameOm du skal klippe håret selv bør du kjøpe en hårklipper, helst bør du ha litt erfaring før du begynner med å klippe deg selv. Kanskje kan du øve deg på venner eller familiemedlem først, slik at du vil få teken på teknikkene. En god hårklipper kan også gjøre store forskjeller, om det har et godt og ergonomisk håndgrep, vil det være enklere å klippe seg selv. Skal du vedlikeholde håret ditt selv istedenfor å klippe det, bør du heller tenke på å kjøpe deg en hårtrimmer.

Kort hår dame har blitt veldig populært og moderne, og du trenger ikke å bekymre deg for at det ikke vil se feminint ut, de feminine sidene dine vil skinne som alltid, spesielt om du gjør noen ekstra grep for å fremheve dem. Men hvilken frisyre du skal ha, kommer an på hvilken ansiktsform du har, og om du har tynt eller tykt hår. Noen av de mest populære hårklippene for tynt hår vil være pixie-frisyren, mens vi vil anbefale bob-frisyren for de med tykkere hår.

For tynt hår

Har du tynt og kort hår er det flere ting du kan gjøre for å lage litt mer volum i håret. Prøv deg på en pixie med runde silhuetter. Med tynt hår er det viktig å ikke tynne ut tuppene, og ikke bruk for mye hårprodukter som blir for tungt for håret ditt. Det beste du kan gjøre er å bruke en hårføner, for deretter å bruke en krølltang eller rettetang på tuppene. Ellers kan du tenke på å bruke shampo som gir håret mer volum.

En pixie-hårklipp er perfekt for de med tynt hår som er ute etter en kort klipp, den er vanligvis veldig kort på baksiden, sidene, og hårluggen, men med litt mer hår på toppen. Det finnes flere pixie-variasjoner der ute, men det er flere likheter mellom dem alle. Denne stilen er perfekt for de som vil vise frem sitt pene ansikt og samtidig få et nydelig hår som krever lite å opprettholde.

Det er uendelig mange tips og triks der ute som sørger for at alle detaljene er på plass, og ofte gjelder det å bruke riktige produkter og verktøy. Om du er vant med å stelle med langt hår, vil du raskt merke at det kreves litt andre ferdigheter for å ta vare på et kortere hår. Det første steget for kort frisyre dame er selve hårklippen, den bør nok helst gjøres hos en profesjonell frisør, men noen liker også å gjøre den selv hjemme. Deretter kommer alt vedlikehold og perfeksjonering av detaljer som man kan bruke mye tid på selv.

For tykt hår

Er du en kvinne med tykt hår, er det mange som vil misunne deg. Alle som har tynt hår vet hvor mye strev det er å hele tiden prøve å få mer volum i håret. Tykke hår vil se mer naturlig og sprekt ut, og det vil være mye enklere å finne hode hårfrisyrer som ikke vil kreve så altfor mye av deg. Man må fremdeles jobbe litt for å finne riktig frisyre, leser du dette har du også kanskje tenkt å finne en god frisyre som vil passe for tykt og kort hår.

For de med tykkere hår kan en bob-klipp være løsningen. Det som kjennetegner en bob er at den er klippet nærmest som en bolle rundt haken eller over skuldrene, og gjerne komplimentert med en pannelugg foran. Det finnes veldig mange variasjoner av denne klippen, men de er ofte veldig enkle å vedlikeholde. Men du må passe på så det ikke gror ut for mye, kanskje kan det være lurt å besøke frisørsalongen rundt 1 gang i måneden eller annenhver måned. En bob er perfekt for de med tykt hår som vil slippe å bruke for mye tid på vedlikehold.

Da vet du forhåpentligvis hvordan man får en kort hårfrisyre hjemme. Selv om vi har gitt noen få tips, finnes det mange flere der ute for de som er interesserte i korte hårfrisyrer. Pixie-frisyren og bob-frisyren er bare to av mange variasjoner som er populære blant kjendiser og stylister, og skulle vi ha gått over absolutt alle, ville vi ha brukt en evighet på å liste dem alle. Men forhåpentligvis er dette en god start for de som ikke vet så altfor mye om korte hårfrisyrer. Heldigvis vet du nå at enten du har tynt hår eller kort hår, er det noe der ute for alle.

 

Videre lesning