Hvis du har tenkt til å gå til innkjøp av hårfjernings laser eller benytte deg av det burde du lese denne guiden. Vi har samlet inn tips og triks til hva du burde se etter ved kjøp av hårfjernings laser.

Flere velger nå å fjerne uønsket hårvekst med laser eller lysbehandling, men behandlingen gir ikke permanente resultater, for noen fungerer det kjempe bra mens andre har mindre gode resultater.

Det blir brukt millioner av kroner verden over hver eneste dag på å fjerne uønsket hårvekst. De mest brukte metodene er, barbering, napping, voksing, elektrolyse og hårfjerningskremer. Det kommer stadig nye metoder og kremer som sier de skal fjerne håret ditt. Hvis du velger å fjerne hårveksten din ved hjelp av laser kan det gi en langvarig hårreduksjon. En del klinikker som selger slik behandling omtaler det som at hårene blir permanent fjernet i sin markedsføring. Hårene blir aldri borte med det tar lengre tid før de blir synlige igjen. Per dags dato, så finnes det ingen hårfjernings laser som fjerner alle hårene permanent. I USA er det forbudt å markedsføre det som permanent hårfjerning. Det må markedsføres som en stabil reduksjon av hår, og ikke på permanent basis. Det bruke laser til å fjerne hår har blitt Big business. Hårfjerning med laser skjer i de fleste land i verden.

I følge flere studier kan laserbehandling gi en 50% hår reduksjon i opp til seks måneder etter behandling. Etter 6 Måneder må du igjen ta en laserbehandling. Men resultater er forskjellige ifra person til person. Så du må nesten bare prøve deg frem om du vil bruke laserbehandling til fjerning av hår. Selv om fjerne hår med laser ikke gir deg permanent fjerning av hårene dine så er det noen som opp lever at de ikke gror ut på flere år etter mange nok behandlinger. Det må være utrolig deilig å ikke barbere legene på flere år. Etter laserbehandlingen så vil du etter hvert ledes, oppleve uønsket hårvekst på ny. Da vil du trenge flere behandlinger. Norske klinikker som utfører slike tjenester med laser, anbefaler at du minimum tar ifra tre til ti behandlinger. Det kommer helt an på fra person til person hva som passer for deg og ønsket resultat. De fleste mottar behandling hver 6 uke, deretter har de en vedlikeholdsbehandling hvert år.

Har du tenkt til å kjøpe deg en hårfjerning laser til hjemmebruk?

Laser hårfjerning ansikt, laser fjerning av hår til hjemmebruk har blitt meget populært den siste tiden. Hvis du vet hvordan disse brukes på en riktig måte er det ikke noe i veien med at du eller jeg skal få fjernet uønsket hårvekst på hjemmebane. Husk å velg en leverandør av god kvalitet. Du tjener på å lese denne artikkelen før du eventuelt velger å kjøpe.

Hjemmebehandling:

hårfjerning med laserLysbaserte og ipl laser hårfjerning kom på markedet i Europa i 2010, så har slike produkter vært utrolig populære. Fra og være kontrollert av leger eller helse personell kan nå alle bruke dem. Det er ipl hårfjernings som er mest populære for hjemmebruk. Et IPL-Apparat (intense-Pulsed light) er en litt begrenset versjon av den leger har. Den er heller ikke så farlig. De kan ha en hårreduskjon på 6-72 prosent etter gjentatte behandlinger. Dette er alt ettsom ifra person til person. Det er uansett noen personer som har bivirkninger ved bruk av laser hårfjerning. Den mest hyppige og rapporterte formen er rødflammet, men også noen får blemmer, hevelse eller skorper på huden. Noen varsler om uønsket hårvekst eller øyeskader. Men det er ikke funnet noen beviser for dette. Men det er behov for flere kvalitets studier for å bevise om dette er farlig eller ufarlig. Til nå med varsomt bruk ser ikke forskere det på som noe farlig at du bruker en hårfjernings apparat til hjemmebruk.

Laser hårfjernings pris: Det varier veldig i pris ifra 200 kroner til flere tusen. Det er opp til deg å velge hva du tror passer best for deg og ditt behov. Kjøp et produkt som vil passe for deg. Laser fjerning av hår kan virke ufarlig med deg vil vel ikke svi av deg huden fordi du kjøper noe billig som ikke kan stå for kvaliteten de har lovet? Laser hårfjerning ansikt bør du være ekstra forsiktig med. Laser fjerning av hår er ikke noe du burde spøke med. Det er størst risiko for brannskader rundt kjønnsorganet, det var ingen som fikk store brannskader i ansiktet etter en rekke tester. Bare lett brennhet. Men det var flere som fikk dette mellom bena, desto flere som opplever brannskader på armer og ben ved overdreven bruk. Hvis du er gravid skal du ikke bruke laser ved å fjerne uønsket hårvekst.

Hvis du ikke skal gjøre dette hjemme så sørg for å gå til et sted der de har godkjent helsepersonell- helst under oppsyn av en hudlege. Det har blitt rapportert alt for ofte skader og bivirkninger hos personer som gjør dette hos klinikker som ikke er godkjent.

Kostbar behandling

Vanlig pris på hårfjerning hos Norske klinikker starter på 3000 kroner og oppover for en behandling. Fra 1000 kroner for fjerning av små steder med hår, eksempel overleppen. 1200 – 2000 for fjerning av bikini linjen. Så en behandling kan komme opp i godt over 30 000 kroner dersom du skal få ønsket resultat. Dette igjen kommer an på ifra person til person, da ingen er like. Hos noen mennesker får man ønsket effekt etter 2-3 behandlinger mens hos noen får man det ikke før etter 10. Sør for å velg en klinikk som er godkjent for bruk av laser, så du ikke våkner opp med sår i hele ansiktet dagen etter. Siden dette er veldig dyrt er det mange som tyr til hjemmebehandling av laser.

Fjerne hår med laser går under kosmetisk kirurgi, men hva er kosmetisk kirurgi?

Formålet med kosmetisk kirurgi eller estetisk, er å oppnå en kosmetisk gevinst. At utseende til pasienten blir bedre uten store kirurgiske inngrep så pasienten må ligge i narkose over flere dager. Betingelsen blir ofte brukt når det ikke foreligger noen grunn til operasjon.

Er IPL Hår fjerner best?

IPL hår fjerner best i test, ipl laser hårfjerning er noe som har blitt utrolig populært i de tusen hjem. Mange ser på dette som å spare penger ved å kjøpe en laser som fjerner hår hjemme.

Det er mange muligheter for å fjerne uønsket hårvekst hjemme, det er ikke bare barberhøvel og skum som kan hjelpe deg med å fjerne de irriterende hårende du har på leggen. Det finnes også veldig mange andre apparater som kan gjøre det samme. En IPL hår fjerner en metode til å fjerne hår, den virker på den måten, at den utsender energiladet lysstråle som påvirker mørke strukturer i huden i din. Kommer den i kontakt med håret ditt så vil håret ditt brenne opp. Den sender også en god energi tilbake igjen til huden din så du ikke skal blå sår. (Om det er en god maskin). En god hårfjerning laser maskin vil aldri skade huden din på noen som helst måte. Men du bør være forsiktig å ikke holde den for lenge på en plass.

Hvem kan bruke en slik type IPL Hår fjerner?

En IPL Hår fjerner kan i utgangs punktet alle bruke. Den vil fjerne alle typer hår på kroppen din hurtig og trygt. Du bør ikke drar den over samme område alt for mange ganger da dette kan skape brannsår på dine legger, eller hvor du har den. De fleste av disse er også laget veldig bra med flere innstillinger til forskjellige steder på kroppen din. Så her igjen kan de lønne seg å kjøpe en som er litt høyre opp i prisklasse så du får en som garantert passer deg. En god ide er også alltid kjøpe en som passer for deg. Har du ikke råd til å kjøpe en god modell som du ønsker akkurat nå. Så venter du litt med å kjøpe. Ikke overlast deg noe ved å kjøpe av dette produktet her. Det tar heller ikke så veldig lang tid å bruke den, dette kommer an på hvor mye hår du har, hvilken type hårfjernings laser det er. Hvor lenge siden sist osv. Så hvor lang tid du bruker kommer an på ifra person til person da ingen er like. Noen IPL Hårfjernings modeller kommer uten ledning, dette gir det en mye bedre bevegelsesfrihet. Pass på at du kjøper en hårfjernings laser apparat med nok batteri kapasitet på. Så slipper du å lade den mens du har kommet halvparten på venstre leggen din og har fortsatt en legg igjen. Dette kan være irriterende og veldig krevende. Det er veldig viktig at du ikke bruker IPL hårfjerneren din mens du bader. Teknologien krever at du befinner deg i tørre omgivelser. Du kan heller ikke vaske din laser hårfjernings maskin med mye vann. Da kan den risikere å bli ødelagt. Du må tenke på at dette ikke er en standard hårfjernings med høvel eller skrape. Så den krever ikke så mye rengjøring som de andre. Men allikevel for sikkerheten sin skyld så bør du vaske vekk litt støv osv. Det kan fort komme mye rart på den selv om du ikke skraper vekk hårene dine med den.

Ekstra funksjoner som du må være oppmerksom på, du du ser i IPL laser hårfjernings apparat så vil du se noen opplysninger som kan være lurt å se etter. Det kan være lurt å skaffe seg en IPL hår fjerner som har mange forskjellige nivåer. Noen er utstyrt med så mange som 5 forskjellige nivåer, så du kan bruke et lavt nivå på deg selv etter eksempel du har vært lenge ute i solen og huden din er mere sårbar. Det kan også være lurt å kjøpe en med flere energier nivåer PGA at det ikke er alle som har like hud. Det er ikke sikkert at du syntes et for høyt nivå er så behagelig og dermed kan du minke nivået. En annen viktig ting å tenke på er at den kan gjenkjenne hudtonen på kroppen din. Det er sånn at feil lys eller alt for skarpt lys kan skade huden på kroppen din. Du må sørge for at dine typer laser hårfjerning har et sånt system. Laser hårfjerning hjemme kan være en god investering.

Hår fjerning laser best i test? Er det mulig?

Fjerne hår med laser er bra for noen, mens for andre kan det ikke være fullt så bra. For noen mennesker tåler det ikke. Ser du at du startet å få sår hud så bør du stoppe å bruke den. Dra rett til legen din å få et fag person til å se på det. Ta gjerne også med hårfjernings apparat ditt. Husk at når du bruker det bør du følge med på hva du driver med. Ikke sitte å se på alt mulig annet samtidig. Dårlig ide også bruke denne samtidig som du sitter og ser på tv.

Tester av laser hårfjerning:

Dharma medica har testet om laser hårfjerning hjemme faktisk fungerer.

Test1: De barberte den ene armhulen 2 dager før, også barberte de den andre armhulen dagen før. Altså glattbarbert barbering.

Resultatet var overraskende, tross for at flere kilder sier at de må la små hårstubber vokse ut før laserbehandlingen så er dette altså ikke sant. Fordelen med å være glattbarbert før behandlingen var at ubehaget under selve laser operasjonen var mindre. Men ikke noen forskjell ellers.

Hvor lang tid tar en behandling?

En behandling kan ta noen få minutter til så lenge som en time. Dette kommer enn på tilstanden til personer og områdes som ønsker behandlet.

Føler jeg noe ubehag?

laser hårfjerning hjemmeDet er forskjellig ifra person til person hva du føler under selve behandlingen. Noen beskriver det som en smekk av et svakk gummistrikk som smekkes på huden. Mens andre personer sier de ikke kjenner noen ting. Noen forteller også at det kan lukte litt under behandlingen. Men dette er igjen ifra person til person. Ingen er like her.

Hva burde du ta hensyn til før du skal ta hårfjerning med laser, eller låser hårfjerning hjemme.

Unngå sol og solarium minst 4-6 uker etter behandling. Er du glad i sol og solarium så ikke ta dette. Unngå også selvbrunnings krem 3 uker før, ikke voks/napp hårene før 6 uker før behandlingen. Du må gjerne barbere hårene den samme dagen som du skal få laser behandlingen. Men det er fint at det syntes litt hår, dette spørs om dette skal gjøre borte hos en klinikk eller hjemme. Hvis det skal gjøres hjemme spiller det ingen rolle, mens borte hos en klinikk så kan det lønne seg å vise litt hår da de da får se hvordan det ser ut i forhold til behandlingen av området.

Stop bruk av blekemidler, stop bruk av kremer mer a vitamin eller andre fete kremer ca 6-7 dager før behandlingen. Skal du behandles under armen er det greit du ikke bruker deodorant. Så det får da heller lukte litt.

Hvem kan ikke motta hårfjerning med laser?

Dette er viktig å lese.

Gravide og ammende bør ikke motta noen for laser behandling. Har du diverse hudsykdommer eller sorasis kan du som oftest ikke bruke laser. Går di på noen form for medisiner som forårsaker fotosensitivitet, bør du ikke ta laser behandling.. Går du på Roaccutane bør du vente i minst 6 mnd, har du en infeksjon i huden bør du klargjøre det med legen din først om det er ok. Hvis ikke så kan ting bli mye verre en det alt er. Det ønsker du ikke. Noen har hudsykdommer. Disse personene med hudsykdommer bør ikke motta hårfjerning med laser. Er noe som det ikke skal er det best at du kontakter legen din, Fortell hva du har gjort slik at de kan sette i gang riktig behandling før huden din. Det er ikke noe særig å få brennmerker eller brannsår.

Før du tar hårfjerning med laser

Huden skal være ren og tør så husk å dusje før du mottar en behandling.

Eventuelt makeup og sminke fjernes

Område bør barberes. Ikke vokses.

Er det vondt?

Nei, det skal vist ikke være vondt. Men noen personer sier at det oppleves som at noen klaser uten dems med en strikk. Andre syntes det lukter veldig rart mens andre syntes det ikke lukter noe. Dette igjen kommer ifra person til person om hva de syntes. Prøv deg frem

Hvor mange ganger må du behandles?

Dette kommer ann på fra person til person. Noen personer trener 4-5 behandlinger mens andre trenger flere. 30% av hårene i kroppen reduserer ved hver gang, så har du mye hår må du nok regne med å gå grovere til verkes med flere behandlinger. Hårene kan også forandres i takt med hormoner i kroppen som eksempel graviditet, overgangs alder. Puberteten kan også faktisk ha veldig mye å si. Ved 2 gang du behandles bør du ikke barbere deg rett før. Men gjerne en 2-3 dager før du behandles.

Når kan du se resultater?

Igjen dette kommer enn på fra person til person, men fleste ser forbedringer alt etter 12 – 20 dager. Dette kommer igjen fra person til person. Faller ikke hårene har noe gått galt.

Hvordan ser du etterpå?

Du kan gjerne være litt rød rundt der du har mottatt behandlingen. Hovne hudsekker er også normalt men dette gir seg raskt.

Er det noe du kan gjøre?

Unngå sol, solarium, selvbruningskremer, det kan gi deg ubehag i verste fall utslett.

Hårfjerning med laser hjemmetest

Det er ikke noe som sier at du ikke skal gjøre dette hjemme selv så lenge du er flink til å ta vise regler. Husk alltid å ta vare på din egen helse. Hvis noe har gått galt så bør du høre med legen din så fort som mulig slik at behandlingen av huden din kan starte så fort som mulig.

Fjerne hår med laser en er god ide for deg som ikke orker å barbere deg så ofte, som også kanskje er lengre borte på ferie? Du slipper du å tenke på å barbere bikini kanten din i 14 dager. Det må være utrolig deilig å slippe å tenke på det.

Hvis du skal gjøre det hjemme eller på en klinikk så er det uansett sikkert at du bør, høre med hva andre sier. Er det på en klinikk så bør du sjekke opp at det er godkjent til å foreta seg slike behandlinger. Det er en grunn til det er at du bør ikke la ufaglærte folk leke med huden din. Gjør dette også helst hjemme i Norge, eller på et sted i utlandet du vet er garantert sikkert er godkjent. At du ikke opplevede også få utslett over hele kroppen eller svi merker. Dette er ikke noe verken du eller jeg har lyst til å oppleve. Så vært forsiktig.

Du vinner en god ipl hårfjerning laser til hjemme bruk enkelt ved å Google litt eller gå til en butikk i nærheten av deg. Husk hva du har lært her at du burde med tanke på din egen helse ha en hårfjernings laser med flere innstillinger på slik at du kan stille inn styrken på den da ikke alle har lik hud eller hudtoner. Du bør heller ikke kjøpe dette her brukt av noen andre da du ikke vet hvordan den har blitt behandlet før. Dette er jo nesten det viktige av alt. Skal du ut på google så sjekk kildene nærme, hva som lønner seg for deg å kjøpe eller ikke. Stol på magefølelsen din les nøye. Se også etter seriøse kliniker hvis du skal la noen andre gjøre det en deg selv. Hårfjerning med laser er kult, men i feil hender kan det gå riktig så galt. Mer galt en lykke. Det er litt kjedelig hvis du skal på ferie så er halve ansiktet ditt brent eller det svir rundt hele bikini linken fordi du har fått feil behandling.

Uansett det er ikke spesielt gøy. Hva du en ønsker å velge så lykke til.