Håret vårt utsettes for mange kjemikalier og usunne rutiner, og mange tenker kanskje ikke over hvor skadet det kan bli. Vi tenker ofte ikke på at håret vårt er et vesen med egne behov når vi styler håret, for da handler alt om at det skal SE bra ut, men i lengden må håret også tas godt vare på. Kanskje vil du finne ut at du trenger nye rutiner for å slutte å skade håret ditt, og for at du kan jevnlig bruke sunne produkter i håret.

Et eksempel på å reparere ødelagt hår kan være å tilsette kokosnøttolje, det er faktisk en av de beste metodene der ute, tro det eller ei. Ofte gjelder det å bruke naturlige produkter som ikke har skadelige kjemikalier, håret ditt trenger også vitaminer slik at det blir like levedyktig som deg. I denne artikkelen vil vi også se litt nærmere på andre typer hårpleie, og se på skadene av å farge håret, bruke rettetenger og lignende produkter, og rett og slett finne ut hva som er bra og ikke bra for håret.

Hårpleie er noe som alltid har vært viktig for mennesker. Siden det har kommet så mange nye produkter til styling av hår i vår levetid, medfører det dessverre også mange farer som kan ødelegge håret. For å ta godt vare på håret ditt, må du være bevisst på hvilke rutiner du har som kan være skadelig for håret, og prøv å tenke litt mer på at håret ditt trenger en del pleie i form av naturlige oljer og vitaminer, det er veldig sunt!

Hvordan blir håret skadet?

hårfargeVi vet alle hvor vanskelig det er å ha en god hårdag, men det du absolutt ikke vil håpe på er å ha generelt dårlig og skadet hår. Det er flere ting som kan føre til at håret ditt blir skadet, og mange tenker ikke over noen av dem. Du bør ikke vente til det er for sent før du begynner å gjøre noe med det. Prøv å ha en holdning om at håret ditt skal tas våre på, selvfølgelig vil du at håret ditt skal ha det bra og ikke bli slitt og skadet.

En gjenganger er verktøy til hårstyling som bruker varme, det kan være en rettetang, krølltang, hårføner, og lignende produkter. Disse vil føre til at både håret ditt og hodebunnen blir altfor tørr, noe som fører til at håret blir skadet og kan slutte å vokse. Andre ting som kan være skadelig for håret ditt er hårprodukter som brukes til å hårfarge, eller om håret ditt generelt mangler fuktighet. Det er også noen overraskende ting som kan føre til skadet hår, som å bruke bomullsputer og å knyte håret inn i en håndduk etter at du har dusjet.

Det er ikke nødvendig å klippe opp håret bare fordi det har oppstått skader. Men det kan være lurt å begynne med forebygging så tidlig som mulig, slik at man er i gang lenge før skaden oppstår. Det gjelder både med å slutte med dårlige vaner, og å begynne med gode vaner. Når håret blir sunt og får god oppmerksomhet, vil det også gro mye raskere. Det betyr at skadene som kan være synlige nå, vil forsvinne ganske raskt.

Mange studier peker på at folk som farger håret sitt ofte vil få store problemer med skade på håret. Skal du farge håret, kan du tenke på å kjøpe ting som "Tea Tree"-olje, det kan hjelpe deg, men vær forsiktig med å farge håret ditt altfor ofte. Da vil håret få altfor mange skadelige kjemikalier i seg som absolutt ikke er bra for det i lengden.

Hvordan reparerer jeg håret mitt?

Ettersom det er så mye som er ødeleggende for håret, er det naturlig å spørre seg: hva er bra for håret? Det finnes mange produkter, særlig naturlige, som kan gi deg et sunt hår som vil både gjøre det friskt, og som kan forhindre skade i fremtiden. Vi har funnet frem noen tips som kan hjelpe deg med å få et flott og sunt hår. Alt du trenger å gjøre er å tilsette naturlige produkter som kokosnøttolje og "Tea Tree"-olje.

Det er altså veldig lett å skade håret sitt om man er glad i styling, heldigvis finnes det mange gode løsninger som er sunt for håret. Naturlige produkter vil være best for håret ditt, da kan du være sikker på at du ikke får i deg noe skadelig. "Tea Tree"-olje er fantastisk, det vil stimulere og rense hodebunnen din, den vil gi deg mye fuktighet og er flott for de som nettopp har farget håret sitt eller som trenger litt mer fuktighet i hodebunnen.

Det er også mange som mener at kokosnøttolje er det aller beste du kan gi til håret og hodebunnen din. Grunnen til det er på grunn av dens molekylære struktur, det vil styrke håret ditt og forhindre at det blir skadet i fremtiden. Ellers kan du tenke på å få i deg nok vitaminer generelt, det vil gi deg sunnere hår og sørge for at håret vil gro i naturlig tempo. Du kan også prøve å dusje mindre og bruke mindre sjampo. Håret ditt trenger ikke å vaskes mer enn én eller to ganger i uken, dessuten er det ikke slik at du trenger så mye sjampo som mulig, for mye sjampo kan også skade håret ditt.

Selv om det er bra for håret ditt at du generelt får i deg mye vitaminer i løpet av en dag, finnes det også egne vitaminkapsler som er designet for de som vil ta godt vare på håret sitt. Har du en diett med for lite vitamin A, kan du oppleve hårtap, men det gjelder faktisk også for de som tar "vitaminoverdoser". Andre vitaminer, som vitamin C, kan hindre at håret ditt eldes. Som en tommelfingerregel, er det bra å få i seg alle slags vitaminer. Men for å være på den sikre siden kan du kjøpe deg produkter som markedsføres som vitaminer for hår.

 

Videre lesning